Säästä ostamalla ajatonta ja kestävää - katso myös muut vinkit!

Säästä ostamalla ajatonta ja kestävää - katso myös muut vinkit!

Moni hevosharrastaja on saanut kuulla tänä syksynä, että tallivuokrien sekä kausikorttien hinnat nousevat. Eikä ihmekään, kun kotitalouden kulutkin ovat nousseet huimasti äkkiseltään. On aika, jolloin mietitään mistä säästää ja miten säästää. Hevosenomistajat tietävät että hevosen hoitamisesta säästäminen ei kannata, siitä ei koidu kuin harmia. Myös ratsastustunnit ovat monelle se viikottainen henkireikä, josta on ajatuksen tasolla mahdotonta luopua. Kuluttaminen on yleensä ensimmäinen vaihtoehto, mistä säästöjä haetaan, sillä se ei ole niin vahvasti yhteydessä hyvinvointiin saatika sen ylläpitoon. 

Emme kuitenkaan loputtomasti pysty välttämään kulutustavaroiden ostamista, sillä vanhat vaatteetkin tulevat tiensä päähän jossain kohtaa. Voimme kuitenkin kuluttajina valikoida tarkemmin ja paremmin seuraavan ostoksemme, jolloin samalla emme myös rasita luontoa. Se että ostamme harvemmin, mutta laadukkaampia ja kestävämpiä tuotteita, jotka ovat joko valmistettu ympäristöystävällisesti muovipulloista tai valmistettu Euroopassa, kuluttaa huomattavasti vähemmän luontoa kuin markkinoiden halvimmat tuotteet. Valitettavasti, nämä halvimmat tuotteet yleensä kestävät puolet vähemmän aikaa. 

Vaatemarkkinoille on tullut trendi käyttää bambuhiiltä niin satulahuovissa kuin vaatteissakin - tämä pitää ikävät hajuhaitat kauemmin kurissa, jolloin pesukertojakaan ei tarvita niin usein. Myös materiaalit ja tekstiilit ovat jykevämpiä sekä kestävämpiä kuin ennen, mutta siltikin niistä kannattaa pitää huolta ja pestä ne pesuohjeiden mukaisesti. Myös muovipulloja käytetään nykyisin paljon vaatteiden valmistukseen ilman että käyttöominaisuuksista tingitään. 

Kokosimme Talliputiikin vinkit ostoksille:

1. Osta ajatonta ja kestävää.

2. Osta vain, mitä oikeasti tarvitset.

3. Kierrätä vanhat vaatteet pois.

4. Pidä huolta vaatteistasi ja pese ne oikein.

5. Valitse materiaalit oikein.

Me Talliputiikissa valikoimme tuotteemme ja merkkimme näihin arvoihin pohjautuen, joten Talliputiikissa shoppaillessasi voit olla varma että olet tukemassa parempaa huomista.

Takaisin blogiin