Mitä varusteita ratsastaja tarvitsee?

Ratsastus on hieno harrastus, joka yhdistää hevosen ja ratsastajan. Mutta ennen kuin hyppäät satulaan, on tärkeää varustaa itsesi oikeilla ratsastusvarusteilla. Oli kyse sitten aloittelijasta tai kokeneemmasta ratsastajasta, tässä on luettelo tarvittavista varusteista, jotka jokaisen ratsastajan tulisi omistaa.

  1. Ratsastuskypärä: Tärkein ja ensisijainen turvavaruste ratsastuksessa on kypärä. Ratsastuskypärä suojaa päätäsi mahdollisilta vammoilta ja on ehdottoman tärkeä turvallisuustekijä. Valitse hyvin istuva kypärä, joka täyttää turvallisuusstandardit ja joka on suunniteltu erityisesti ratsastusta varten. Muista myös tarkistaa kypärän kunto säännöllisesti ja vaihtaa se uuteen, jos se on vaurioitunut.

  2. Ratsastuskengät: Ratsastuskengät ovat suunniteltu antamaan tukea jalkojesi ja jalkateriesi oikealle asennolle. Ne auttavat sinua pitämään jalustimet oikein ja estävät jalkojen liukumisen satulasta. Ratsastuskengät tulisi olla mukavat, istuvat hyvin ja niissä tulisi olla pieni korko. Vältä avoimia kenkiä tai kengät, joissa on liian paksu pohja, koska ne voivat jäädä kiinni jalustimeen.

  3. Ratsastushousut: Ratsastushousut ovat valmistettu materiaalista, joka mahdollistaa liikkumisen ja istumisen mukavasti satulassa. Ne voivat olla joko pitkät housut tai leggingsit, mutta niiden tulee olla joustavat ja tarpeeksi pitkät, jotta ne eivät hankaa jalustimia vasten. Ratsastushousujen avulla voit myös välttää hankaumia tai ihoärsytystä pitkien ratsastustuntien aikana.

  4. Ratsastuskäsineet: Ratsastuskäsineet eivät ole välttämättömät, mutta ne voivat tarjota sinulle paremman pidon ohjista ja suojata käsiäsi hankauksilta. Ne auttavat myös estämään hikoilua ja pitävät kätesi lämpiminä viileämmillä säillä. Valitse istuvat ja mukavat käsineet, joissa on hyvä otetuntuma.

  5. Turvaliivi: Turvaliivi tarjoaa lisäsuojaa ja tukea erityisesti este- tai maastoesteratsastuksessa. Ne auttavat vähentämään iskuja ja vammojen riskiä, jos tippuisit hevosen selästä tai jos tapahtuisi onnettomuus. Turvaliivin tulee olla hyvin istuva ja mukava käyttää.

Muista huolehtia varusteistasi oikein, puhdistamalla ne ja säilyttämällä ne asianmukaisesti. Älä myöskään heittele tai pudottele kypärää. Huolehtimalla oikeista ratsastusvarusteista voit keskittyä nauttimaan ratsastuksesta ja turvallisesta harrastuksesta hevosen kanssa.
Takaisin blogiin