Kisakauden muistilista!

Ratsastuskilpailut ovat monille ratsastajille vuoden kohokohta. Kilpailuihin valmistautuminen vaatii kuitenkin aikaa ja suunnittelua. Tässä blogitekstissä käymme läpi, miten voit valmistautua kisakauteen niin ratsastajana kuin hevosenomistajanakin.

  1. Suunnittele kisakalenteri ajoissa

Kisakauden lähestyessä kannattaa suunnitella kilpailukalenteri huolella. Mieti, mihin kilpailuihin haluat osallistua ja tarkista, että kisakalenteri sopii hevosen kunnon ja koulutustason mukaisesti. Varaa kilpailupaikat ajoissa, jotta varmistat osallistumispaikkasi haluamiisi kilpailuihin.

  1. Tarkista hevosen terveys ja kunto

Ennen kisakauden alkua on tärkeää tarkistaa hevosen terveys ja kunto. Tee eläinlääkärintarkastus ja varmista, että hevonen on terve ja valmis kilpailemaan. Muista myös tarkistaa hevosen ravinto ja varmistaa, että se saa kaikki tarvittavat ravintoaineet.

  1. Suunnittele harjoitusohjelma

Kisakauden lähestyessä kannattaa suunnitella harjoitusohjelma huolella. Mieti, millaisia harjoituksia haluat tehdä ja millaisia tavoitteita haluat saavuttaa. Muista myös, että hevosen on hyvä saada riittävästi lepoa ja palautumisaikaa rankkojen harjoitusten välillä.

  1. Treenaa kisalajeja

Kilpailuihin valmistautuessa on tärkeää treenata kisalajeja. Jos kilpailet esteissä, treenaa esteitä. Jos kilpailet kouluratsastuksessa, treenaa koululiikkeitä. Harjoittele myös kilpailutilanteita, jotta saat tuntumaa siihen, miten hevonen käyttäytyy kilpailuissa.

  1. Muista lepo ja palautuminen

Kilpailuihin valmistautuessa on tärkeää muistaa myös lepo ja palautuminen. Anna hevoselle riittävästi lepoa ja palautumisaikaa rankkojen treenien välillä. Huolehdi myös omasta levosta ja palautumisesta, jotta voit keskittyä kilpailuihin täysin energisin voimin.

Kisakauden lähestyessä on siis tärkeää suunnitella huolella, treenata kisalajeja ja huolehtia hevosen terveydestä ja hyvinvoinnista. Muista myös lepo ja palautuminen, jotta voit keskittyä kilpailuihin täysin voimin. Näiden vinkkien avulla voit valmistautua kisakauteen!

Takaisin blogiin