Kevään muistilista hevosharrastelijalle

Kevät on monen hevosihmisen suosikkivuodenaika, kun luonto herää eloon ja aurinko alkaa paistaa kirkkaammin. Keväällä on kuitenkin myös omat haasteensa hevosenhoidossa, joita kannattaa ottaa huomioon.

Ensinnäkin, kevät tarkoittaa usein muutoksia hevosen ruokavaliossa. Talvella hevosen energiantarve on suurempi, ja keväällä se saattaa vähentyä. Lisäksi keväällä tulee kiinnittää huomiota hevosen laidunkäyttäytymiseen ja varmistaa, että hevonen ei syö liikaa nuorta, herkkää kasvustoa.

Toiseksi, kevät on aikaa, jolloin hevosen turkki alkaa irrota talvikarvan vaihtuessa kesäkarvaan. Tämä tarkoittaa, että hevonen tarvitsee huolellista harjaamista ja mahdollisesti myös karvanpoistoa. Kevät on myös oikea aika tarkastaa hevosen iho ja varmistaa, ettei se ole liian kuiva tai ärtyneen näköinen.

Kolmanneksi, kevät tarkoittaa usein lisääntyvää liikuntaa ja treenaamista hevoselle. Tämä tarkoittaa, että hevosen kaviot ja nivelet voivat olla erityisen rasituksen alla. Tässä kohtaa onkin hyvä muistaa tuotteet, kuten NAF Farrier Solution ja NAF Hard Rock, jotka auttavat ylläpitämään hevosen kavioita ja niveliä terveinä ja vahvoina.

Nämä ovat vain muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon keväällä hevosenhoidossa. Huolellisella suunnittelulla ja tarvittavien tuotteiden käytöllä voit auttaa hevostasi nauttimaan keväästä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tillbaka till blogg