Mitä hevosen ylläpito maksaa?

Mitä hevosen ylläpito maksaa?

Hevosen ylläpitokustannukset voivat vaihdella suuresti hevosen rodun, iän ja elinympäristön mukaan. Yleisesti ottaen hevosen ylläpitokustannukset ovat kuitenkin melko korkeat, joten on tärkeää olla tietoinen näistä kuluista ennen kuin hankkii hevosen. Tässä blogipostauksessa käydään läpi yleisimpiä hevosen ylläpitokustannuksia.

  1. Ravinto

Hevosen ruokinta on yksi suurimmista ylläpitokustannuksista. Hevosen on syötävä riittävästi hyvää heinää tai säilörehua, ja sille voidaan antaa myös lisäravinteita ja kivennäisaineita tarpeen mukaan. Hevosen ruokkimiseen menee keskimäärin noin 150-300 euroa kuukaudessa.

  1. Eläinlääkärikulut

Hevosen terveyden ylläpitäminen vaatii säännöllisiä eläinlääkärin tarkastuksia ja rokotuksia. Eläinlääkärin tarkastukset ja hoito voivat olla erittäin kalliita, ja niihin voi sisältyä esimerkiksi rokotukset, hammashuolto, madotus ja haavojen hoito. Eläinlääkärikulut voivat vaihdella hevosen tarpeiden mukaan, mutta yleisesti ottaen niihin menee noin 500-1000 euroa vuodessa.

  1. Kengittäjä

Hevosen kavioiden kengittäminen on tärkeää sen terveydelle. Kengittäjä käy yleensä kerran kuussa tai kahdessa, ja kengityskulut voivat vaihdella alueen ja kengittäjän mukaan. Kengittäjän käynti maksaa yleensä noin 60-200 euroa.

  1. Varusteet

Hevosen varusteet ovat myös tärkeitä kuluja. Hevosen tulee olla varustettu asianmukaisesti ratsastusta varten, ja varusteisiin kuuluu esimerkiksi satula, suitset, loimi, harjat ja ratsastuskypärä. Hevosen varusteiden hinta voi vaihdella huomattavasti, mutta yleisesti ottaen niihin menee noin 1000-2000 euroa vuodessa.

  1. Tallipaikka

Jos hevosta ei pidetä kotona, tallipaikan vuokra on myös yksi suurimmista ylläpitokustannuksista. Tallipaikkojen hinta vaihtelee suuresti alueen ja tallin mukaisesti, mutta yleisesti ottaen tallipaikasta menee noin 200-1000 euroa kuukaudessa.

 

Tillbaka till blogg